Nieuwe bestuursleden

Nieuwe bestuursleden stellen zich voor:

Evelien van Spijkeren:

Graag stel ik me aan u en jou voor. Mijn naam is Evelien van Spijkeren. Samen met mijn man Gerben en onze drie zoons woon ik in het buitengebied van Staphorst.

Een aantal jaren geleden ben ik voor het eerst betrokken geraakt bij de natuurbeschermingsvereniging toen we er als gezin op uit trokken om te helpen bij het opschonen van de heide. Op dat moment heb ik ervaren hoe mooi het is om met elkaar zorg te mogen dragen voor het behoud van een stukje natuur.

Als gezin zijn we daarna meer betrokken geraakt bij de natuurbeschermingsvereniging. Onze kinderen werden jeugdlid en we startten met het lopen van de routes langs de nestkasten (werkgroep ‘nestkastonderzoek’). Zo raakte ik meer betrokken bij de (activiteiten van de) vereniging. Veel respect heb ik voor de vrijwilligers die zich ten volle inzetten voor het natuurbehoud en tegelijkertijd er iets moois van weten te maken voor de kinderen. Toen mij in maart van dit jaar de vraag werd gesteld of ik bestuurslid van de vereniging zou willen worden, heb ik besloten hier mee in te stemmen. De reden waarom ik deze taak op me wil nemen, is dat ik het belangrijk vind dat we met elkaar zorg dragen voor de natuur en middels deze weg hoop ik hier zelf ook een bijdrage aan te mogen leveren. Ik hoop in de loop der tijd de vereniging nog beter te leren kennen om zo mijn functie als bestuurslid goed vorm te kunnen geven.

Inmiddels heb ik een warm welkom ervaren in het bestuur waarvoor hartelijk dank!

Femke Brakke:

Mijn naam is Femke Brakke, ik ben getrouwd met Henk en samen hebben we 3 kinderen, 2 jongens en een meisje.

Sinds een jaar of 4 zijn wij betrokken bij de NBVIJS. Dit doordat onze oudste in inmiddels ook onze 2e elke maand mee doen aan de activiteiten van de werkgroep WEER OF GEEN WEER.

Ook onze jongste kan niet wachten om lid te worden en zelfstandig heen te gaan.

In maart benaderde Jan Vos mij  of ik in het bestuur wil plaatsnemen. Ik heb daar even goed over na moeten denken. Want ik ben wat dat betreft een leek op natuur gebied.

Maar toch heb ik besloten om het wel te doen.
Het belang van de vereniging gaf een doorslag.

Om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan de zorg voor de natuur waar wij de rentmeesters van zijn.

Kinderen en ouderen kennis te laten maken met de natuur en hen ook bewust maken van de natuur.

Zelf kan ik hierin ook nog veel leren en ontdekken.

Ik hoop dat ik een goede tijd heb en een nuttige bijdrage kan leveren aan de vereniging.

Mocht u nog meer willen weten, voor vragen sta ik altijd open.