Welkom op de website van

Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.

Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o. (nbvijs) is sinds 1957 actief bezig de natuur te beschermen in de regio Staphorst-IJhorst. Door de diversiteit aan biotopen in dit gebied , komen er veel verschillende planten-, vogel- en vlindersoorten voor.
De ruim 800 leden zetten zich in voor het behoud en waar mogelijk verbetering van de natuur in de breedste zin van het woord.

Wilt u lid worden? U kunt via onderstaande link het aanmeldingsformulier downloaden:

Aanmeldingsformulier 2023.pdf

Het laatste nieuws:

Bert Haamberg, ecoloog bij Staatbosbeheer, vertelt over zijn werk.

Maandag 6 februari is Bert Haamberg, boswachter Ecologie bij Staatsbosbeheer, gastspreker op de ledenavond van Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.'. Als enthousiaste verteller met passie voor zijn werk vertelt hij over zijn plek in de organisatie en over waar hij waar hij dagelijks mee bezig is. Zo is één van zijn taken het doen van SNL inventarisaties, het monitoren van natuurwaarden van het gebied.

Geïnteresseerd? Kom langs! Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avond start om 20.00 in het clubgebouw van 'De Streekvliegers' aan de Ebbinge Wubbenlaan 43 in Staphorst. Toegang is gratis voor leden en niet-leden.

Jeugdactiviteit Natuurwacht op 14 januari

De jeugdnatuurwacht "weer of geen weer" van Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.' hoopt het nieuwe jaar te starten met een volle middag: 14 januari zijn jullie weer welkom bij de werkschuur van SBB om half twee. We gaan kabouters schilderen, rijden met de ponykar en broodjes bakken.

Allemaal weer van harte welkom. Geef je je op voor 13 januari?

Jeugd1@nbvijs.nl

Afbeelding invoegen

Maandag 9 januari: Ledenavond.

Door bos en land, camera in de hand.

Op maandag 9 januari is de ledenavond van Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.' Tijdens deze avond neemt amateur natuurfotograaf Jan van Marle je mee op reis, via prachtige natuurfoto's. De reis voert langs de Reestkerk, via de Takkenhoogte, dwars over het landgoed Dickninge, en verder het hele land door.

Afbeelding invoegen

Jubileumboek "Van heidezuiveraar tot vogelaar"in de aanbieding.
Per stuk € 10,--

Klik hier voor het bestelformulier.