Welkom op de website van

Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o.

Natuurbeschermingsvereniging 'IJhorst-Staphorst e.o. ( nbvijs) is sinds 1957 actief bezig de natuur te beschermen in de regio Staphorst-IJhorst. Door de diversiteit aan biotopen in dit gebied , komen er veel verschillende planten-, vogel- en vlindersoorten voor.
De ruim 800 leden zetten zich in voor het behoud en waar mogelijk verbetering van de natuur in de breedste zin van het woord.

Wilt u lid worden? U kunt via onderstaande link het aanmeldingsformulier downloaden:

Lidmaatschap aanmeldformulier 2019.pdf

Het laatste nieuws:

Fotowedstrijd jeugd: Spannende spin gezocht.

De wandeling op 17 oktober gaat helaas niet door vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen.

Klik hier voor meer info.

Update ledenbijeenkomst:

De aangescherpte corona-maatregelen die deze week zijn ingegaan hebben ons voor een groot dilemma geplaatst.

In overleg met zaal Spoorzicht hebben we als bestuur moeten besluiten de ledenbijeenkomst van 5 oktober  voorlopig een maand uit te stellen, dus tot  maandag 2 november aanstaande.

We hopen dat het virus dan weer zover onder controle is dat we onze 1e lcv sinds de ALV kunnen organiseren.

Het streven is om deze avond als hybride presentatie avond te organiseren, wat inhoud dat de presentaties zowel live in de zaal, als thuis via een livestream zijn te volgen.

Dat betekent dat iedereen die niet in de zaal aanwezig kan of wil zijn, thuis in eigen huis kan blijven.

Het programma voor de avond blijft ongewijzigd. De coördinatoren van alle werkgroepen blikken terug op de afgelopen periode, en maken hun plannen bekend voor 2021.

Klik hier voor de nieuwsberichten

Klik hier voor het programma van de Plantenwerkgroep

Klik hier voor het verslag aan de voedselbostuyn.

Jubileumboek "Van heidezuiveraar tot vogelaar"in de aanbieding.
Per stuk € 10,--

Klik hier voor het bestelformulier.